REMEMBER WHO YOU ARE

YOGA en STILTE WEEKEND met Amika Yoga

bij Inspiratiehuis BlueWoods te Liempde, Boxtel

nieuwe data binnenkort
aanmelden voor updates

Deze retraite is een reis van zelfbewustzijn naar collectief bewustzijn.

Als jij op zoek bent naar een weekend om contact met jezelf te maken, je lichaam te voeden en diepe ontspanning te ervaren, kom dan mee op ons bijzondere retraite!

This life is just a dream.
It’ll be over in a blink of an eye.
Remember who you are.
Remember what you are.
Whose life is this?
Whose hands are these?
Whose voice is this?
What am I?

Een warm welkom om te settelen op een inspirerende locatie. Verwelkoming compassie, ruimtelijkheid, vertragen naar een diepe rust, diepere kennis en verbinding met je lichaam. De stilte zal de avond bedekken en tot aan de lunch heb je tijd om volledig naar binnen te keren. Ruimte in jezelf te vinden… bewust te worden van de ruimte om je heen. En als je er klaar voor bent… maak dan contact met anderen, deel de ruimte in jezelf, geniet en vier, en verschuif je bewustzijn naar een collectief niveau.
Welkom bij de eerste en enige retraite in Nederland waar Somatic Yoga Practice wordt aangeboden!
Tijdens de retraite we duiken diep in Somatic Movement, Restorative, Yin en Yoga Nidra.
Vertragen om echt naar het lichaam te kunnen luisteren.
Je begeleiden naar een diepere kennis en begrip van je geest, lichaam en adem door je de ruimte en praktische tools te geven om meer bewustzijn en verbinding te creëren.
Op zaterdagavond gaan we de hart openende kracht van de cacaoplant ervaren tijdens een combinatie van een cacao mantra ceremonie.

Inspiratiehuis BlueWoods zal dit weekend ons thuis zijn en
Brigitte van Op het Landje zorg voor uitstekende veganistische eten.

Retraite Inhoud

VRIJDAG

v.a. 16:00 Binnenkomst (fruit, noten en thee altijd aan tafel te vinden)

17:00 Opening cirkel (introductie en verbindingsoefeningen)

17:30 Embodied Yoga (Compassie en Ruimtelijkheid)

19:00 Diner – Soep en brood

21:00 Night discourse – Remember Who You Are. Groepsmeditatie.

22:30 Quiet time /STILTE

ZATERDAG

08:00 Buiten Yin Yang/STILTE

09:00 Ontbijt/STILTE

10:30 Somatic Yoga/STILTE

12:30 Lunch/STILTE + breaking STILTE

14:00 DANA diverse activiteiten, Voorbereiden diner, Stilte wandeling, Zelfstudie (boeken en crea op tafel te vinden), Sauna/hottub in gebruik tot zondag ochtend

16:30 Restorative Sessie

19:00 Diner – uitgebreid

20:30 Cacao Ceremony, Sound Healing Cirkel + Special Guest

22:30 Quiet time

ZONDAG

08:00 Somatic Yin Yoga + Soundbath

09:00 Ontbijt

10:30 Meta Meditation

12:30 Lunch

14:00-15:00 Somatic Yoga

15.30 Afsluiting

Team

Yoga Docent: Mihaela Anohina van Amika Yoga begeleid sinds 5 jaar mensen op hun pad naar zelf-groei. Maar zij volgt bewust haar pad al bijna drie decennia. Haar klanten variëren van kinderen, mensen met dementie, grote groepen, privé lessen, mensen met beperkte mobiliteit tot geavanceerde yogis. Je kan over haar ervaring op deze pagina lezen. Zij is zeer creatief en haar grote passie naast Yoga is sfeer-maken en concepten bedenken.
Vegan Chef: Brigitte Blanken van Op het Landje, Tilburg is een van de oprichters van Stadscamping Tilburg en tegenwoordig is zij een hartverwarmende creatieve ondernemer. Beter duik je in haar website en kijk je wat ze allemaal doet variërend van B&B blokhut, hospitaliteit tot gezellige festivals. Samen zetten we al 4 jaar door. We zijn bezig met retreats, kleine evenementen en festivals voor bewuste mensen te organiseren. Op ons pad is onze verbinding en vriendschap tot bloei gekomen en dat zie je terug in ons werk.

Special Guest: Lonneke Kuypers Een vol charme cacao soundhealing dame.

“I feel so much more connected to my heart since I am drinking cacao. I use cacao for different reasons. Sometimes it is to get a creative flow going. And sometimes I feel some emotions are stuck in my body and I use cacao in a ceremonial way to open up my heart.” Lonneke 

Prijs

::: All inclusive: overnachten in een mooie tweepersoonskamer, alle eten, yoga activiteiten zoals geadverteerd, accommodatie en faciliteiten :::
 • Standaardtarief €385 voor overnachting en activiteiten – mooie tweepersoonskamer (zie hieronder), stilte gevraagd van 22:00 uur tot ontbijt
 • Privékamer €435 (badkamer naast de slaapkamer) beperkte plaatsen
 • Beide inclusief: alle eten, yoga activiteiten zoals geadverteerd, accommodatie en faciliteiten
BOEK HIER

Locatie

Inspiratiehuis BlueWoods

Een thuis voor inspirators die andere willen inspireren. Ieder mens heeft 1 talent waarin hij of zij uitblinkt. Met dit talent wordt gelukkig vaak iets gedaan. Het woord ‘blauw’ is ontstaan doordat wij ons hebben laten inspireren door de “Bluezones”. Vijf gebieden op aarde waar mensen in gezondheid én vitaliteit gemiddeld 100 jaar en ouder worden. Het geheim: heb een levensdoel, beweeg iedere dag, ga bewust om met voeding en omring je met dierbaren. BlueWoods ligt direct aan de Oeverlandroute (LF7) en tussen fietsknooppunt 51 en 52. De camping ligt niet langs lange afstandswandelingen wel aan mooie wandelroutes. Kano je op rivier De Dommel vanuit Eindhoven naar Den Bosch? Dan heb je op BlueWoods een mooie tussenstop.

Accommodatie

Mooie tweepersoonskamer, stilte gevraagd van 22:30 uur tot ontbijt. Je mag ook een hut kiezen naar overleg of alleen slapen in een kamer. Check met ons gerust.

Eten

– gezond, organic en lekker eten dat met veel liefde voor je wordt bereid
– geen alcohol, koffie, suiker en vlees

Q&A

Betekend stilte ook geen oogcontact? Ja! Ook geen aanraking. Een volledige naar binnen gekeerde meditatieve staat van jezelf. De retraite is wel deels stilte retraite. Wat doe je in Somatic Movement/Yoga? De practice omvat bewegings- en meditatieve technieken die je uitnodigen tot een diep bewustzijn van hoe het voelt om in je eigen lichaam te wonen, of het nu in beweging of stilte is. Dat is mijn eerste retraite en heb veel vragen, mag ik je even bellen? Ja, natuurlijk! Ik sta al jaren op het yoga pad, ik heb een serieuze retraite nodig. Kan ik op deze retraite mijn kennis en practice verdiepen? Het leren is een doorlopende dagelijks proces, voor degene die er voor open staat. Somatics is iets nieuws voor meeste mensen, maar we gaan ook in de filosofie duiken. Wat een retraite voor jezelf brengt is altijd een mooie mysterie. Kan ik ook alleen zijn? Ja, het is wat vrije tijd, waar je ken wandelen of alleen zitten. Lezen, creatief bezig zijn. En ook nog de stilte is een prectice waar je alleen bent. Ik kan echt niet met andere persoon in een kamer slappen. Mag dan een privékamer boeken? Ja dat mag, boek je kaartje voor privékamer. Die zijn wel beperkt. Staat de prijs in de website? Ja. Heb ik iets van material nodig? Nee, het is all inclusief. Hoe reserveer ik een plek? Via de website, of meen gerust contact met me op. Hoe veel mensen komen er? We hebben kaartjes beschikbaar voor 8 deelnemers, die we mogelijk kunnen uitbreiden tot 10-12 deelnemers.

  Route en Contact locatie

  Liempde ligt dichtbij Boxtel. Daar is een treinstation. Hier kun je een OV-fiets huren (check de openingstijden). Je fietst in 20 minuten (circa 4,5 km) langs rivier de Dommel, naar BlueWoods. Je wandelt in 45 minuten naar de camping via het ‘Duitse spoorlijntje.’ In Liempde stopt een bus (halte Molendijk). De bushalte ligt op circa 3 minuten lopen naar BlueWoods. Check 9292.

  Gemondesestraat 8
  5298 NZ  Liempde
  (+31) 6 53338834

  Contact Event 0621318056