Tieneryoga

Tieners worden vaak boos. Ze zijn vaak teleurgesteld, voelen zich niet begrepen, of voelen zich verward. Ze kunnen lijden aan angst, depressie en wisselende stemmingen. De buitenwereld kan hen onzeker doen voelen. Elke dag moeten ze omgaan met verwarrende situaties en nieuwe uitdagingen. Ouders bevelen hen om dingen op één manier te doen, tegelijkertijd zullen ouders zeggen: dat is jouw probleem. Als kinderen werden ze beschermd en nu zouden ze de wereld moeten ontdekken, niet wetend wie de waarheid vertelt. Er zijn een groot aantal eisen van de buitenwereld, die onbalans in het jonge lichaam en de hersenen veroorzaken. Hun ego is de bewegende kracht die ze gebruiken om zichzelf te beschermen tegen de buitenwereld. Maar vaak brengt het ego alleen maar meer woede en meer verwarring.

“We all need to chill out, take a child’s pose and really let out all that judgment and hatred and stress and negativity out.”

Tieners moeten worden begrepen en begeleid. Op het pad van het begrijpen van zichzelf: moet hun ego gekalmeerd worden, moeten ze zichzelf veiliger voelen en meer ontspannen, leren van zichzelf te houden en om hun uniciteit te respecteren. Tieners hebben veel baat bij het beoefenen van yoga-asana’s, meditatie en ademhalingsoefeningen.

Tieneryoga heeft fysieke, educatieve, emotionele, mentale en sociale voordelen. Met slechts enkele lessen beginnen veel leerlingen al positieve resultaten te ervaren.