SOMATIC YOGA – FREEDOM IN THE BODY

Posted on

02 maart

Wat is Somatic Yoga? Somatic yoga is a trauma-informed yoga practice and is based on the principles of body and mind integration.

“A somatic yoga practice produces wonder so we become explorers in our own bodies. We enter into a conversation with ourselves and with the world. We learn about ourselves and our environment. It is a deeply transformative and engaged practice.”

Somatische yoga is een benadering van yoga die zich richt op het verkennen en begrijpen van de innerlijke sensaties en gewaarwordingen in het lichaam. In tegenstelling tot traditionele yoga, waarbij de nadruk vaak ligt op het bereiken van specifieke houdingen, legt somatische yoga de focus op het bewust worden van de subtiele gewaarwordingen en bewegingen die in het lichaam plaatsvinden.
 

In Somatic Yoga werken we met het somatische zenuwstelsel door kleine, langzame en bewuste bewegingen. We creëren nieuwe gezonde bewegingspatronen, cultiveren zintuiglijk bewustzijn en verbinden ons opnieuw met ons lichaam. Je beweegt je langzaam en heel aandachtig, zodat je niets mist van de beweging als geheel. Je beweegt vanuit het voelen, vanuit sensaties. Je bent niet bezig met hoe een beweging eruit moet zien, of hoe een houding eruit moet zien. Het woord “somatisch” verwijst naar het lichaam en de ervaringen die zich binnenin manifesteren. Het richt zich op het herstellen van de verbinding tussen lichaam en geest, waarbij het lichaam wordt beschouwd als een geheel, inclusief de fysieke, mentale en emotionele aspecten.
 

Wat kun je van deze workshop verwachten? De workshop is als volgt opgebouwd: 

 • Verwelkomen en basis Somatic theorie
 • Introductie in basis Somatic Yoga practice (deel 1)
 • Mindful begeleiding en een veilige ruimte
 • Korte pauze
 • Restorative Somatic Yoga practice (deel 2)

Voor wie?

Deze workshop is voor iedereen die behoefte heeft om diep te ademen, zich opnieuw te verbinden met zijn lichaam en zijn geest tot rust te brengen door nieuwsgierige, vloeiende, speelse en functionele bewegingen. De somatische aanpak is goed voor vrijwel iedereen, omdat de principes ervan uiteindelijk geworteld zijn in genezing en goed bewegen.
Somatische yoga kan voordelen bieden voor mensen die op zoek zijn naar een zachtere benadering van yoga, vooral voor degenen met lichamelijke klachten of spanningen. Het biedt een holistische benadering van welzijn, waarbij het lichaamsbewustzijn centraal staat, en het kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de houding en het bevorderen van een gevoel van innerlijke balans.

Aarzel niet om contact op te nemen als je vragen hebt.

  PRAKTISCHE INFO
  Dag: zaterdag 02-03-2024
  Tijd: 13:30 – 16:30
  Locatie: YOGA 013 ~ Ceramstraat 12, 5013 BB Tilburg
  Sessieprijs: 29,- EUR; Meedoenregeling mogelijk
  Reserveren: sms, what’s app @ 0621318056